עדת העבודה והרווחה בכנסת אישרה היום את ההסכם בין הביטוח הלאומי למנהלת השירות האזרחי-לאומי שמשווה את הזכאות של בנות השירות הלאומי לקבל דמי לידה מהביטוח הלאומי בדומה לחיילות בשירות סדיר.
לראשונה, אימהות ששירתו בשירות לאומי ולא נמצאו זכאיות לדמי לידה בגלל העדר תקופת אכשרה מספקת יקבלו את מלוא הזכויות כמו החיילות.
לביטוח הלאומי קיים הסכם קודם עם משרד הביטחון, לפיו הביטוח הלאומי משלם דמי לידה לעובדת שעקב שירותה בשירות סדיר, לא השלימה בעבודתה את תקופת האכשרה הנדרשת.
עד כה, בנות שירות לאומי-אזרחי שסיימו את שירותן והיו במצב דומה לא קיבלו דמי לידה. ההסכם החדש, שייכנס לתוקף ב-1.4.2018, משווה את זכויות בנות השירות הלאומי-אזרחי לזכויות החיילות. ההסכם מאפשר להתחשב בתקופת השירות הלאומי-אזרחי אצל יולדות ששירתו 12 חודשים לפחות, ולא צברו תקופת אכשרה מספקת בעבודה כדי לקבל דמי לידה.
לפי נתוני מנהלת השירות, בשירות הלאומי מתנדבות כ-14,000 נשים, וכרבע מתוכן משרתות במשך שנתיים. לפי הערכות מנהל המחקר של הביטוח הלאומי, ההסכם יחול על כ-100 נשים בשנה ועלותו כ-650,000 ₪.
שר העבודה והרווחה ח"כ חיים כץ: ״בנות השירות הלאומי נותנות לב ונשמה ואנחנו רוצים לוודא שתרומתן המשמעותית לחברה לא תפגע בזכויותיהן. מדובר במהלך שיסייע לצעירות שרובן מגיעות מרקע דתי מסורתי שבו בניית התא המשפחתי מתחילה בגילאי העשרה המאוחרים."
https://www.btl.gov.il/About/newspapers/Pages/sherutleda2018.aspx